Nyáron jól megy a jegeskávé, de nem mindegy, mennyire tiszta a jég.
Aggodalomra ad okot a székletből származó baktériumok mennyisége a jégben, amelyet néhány nagy kávézóláncban szolgálnak fel. A BBC One fogyasztóvédelmi műsora készítette a felmérést, amelyből kiderült, hogy a Costa tíz jégmintájából hétben, a Starbucksnál és a Caffe Nerónál háromban találtak coliform baktériumokat.
Mivel ezek a baktériumok betegséget okozó patogének jelenlétét jelzik, nem igazán mondható egészségesnek a fogyasztásuk, és egyáltalán nem lehetnének a jégben.
A Strabucks egyik szóvivője azt mondta, hogy saját vizsgálatot indítottak az ügyben, és hogy nagyon komolyan veszik a higiéniai előírásokat. A Costa is nagyon csalódott az eredményekben, különösen, hogy a vizsgált üzleteik egyébként nagyon jó értékeléseket kaptak. A Caffe Nero is saját vizsgálatot indított.