Kedden délután felszállt a fehér füst a budai Larus rendezvényközpontból: megjelent a Gault&Millau Magyarország étteremkalauz 2017-es kiadványa. Most már tudhatjuk, kik lettek az év legjobbjai, melyik étterembe érdemes menni, hol ehetjük-ihatjuk a legjobbat. Szerintük. Mert a döntés, a végső értékelés úgyis a vendégé.
A G&U a kalauz megjelenése alkalmából hirdette ki az év díjazottjait.
Az Év Étterme: a Mádi Udvarház (Gusteau), amelynek Horváth Gábor a konyhafőnőke.
Az Év Konyhafőnőke: Pesti István, aki a tatai Platán étterem konyháját jegyzi. Ezt megelőzően a Michelin-csillagos budai Tantit vitte.)

A Vidék Étterme: Kisvendéglő a Hargitához. Békéscsabán hagyományos erdélyi-magyar konyha Metzger János vezetésével.
Az Év Feltörekvője: Pajta Bisztró. Az Őrségi nemzeti park területén, Őriszentpéteren Söre Csaba konyhafőnőkkel az élen.
Az Év Étteremtulajdonosa: Rosenstein Tibor és Róbert. Pesti családi étterem a hagyomány és evolúció jegyében.

A Magyar Gasztronómia Reménysége: a 24 (!) éves Garai Ádám, aki - a Mák bisztró, a Carne di Hall és az Onyx után - az Olimpia konyháján bizonyítja kivételes tehetségét.
Az Év Borászata: Szentesi Pince, Budaörs - Szentesi József.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület által 2013-ban alapított - és a G&M által támogatott - Aranyszalag minőségi tanúsítványt ezúttal az akasztói sziki ponty érdemelte ki.
A G&U által - a könyv zárásáig, vagyis 2016 októberében - legjobbnak tartott alternatív vendéglátóhely a hivatalosan 2016 október elején nyitott, Huszár Krisztián séf vezette budapesti Beszálló Food Bar.
A Gault&Millau idei kiadványában 231 étterem, 244 szálloda, 163 borászat valamint budapesti alternativ vendéglátóhelyek szerepelnek; rövid áttekintést ad kézműves sörfőzdékről, újhullámos kávézókról, pörkölőkről.