Ljubljanában, a Bécs-napok keretében sütötték meg a világ legnagyobb, eredeti recept szerint készült Sacher tortáját. Azt nem mondhatni, hogy maradandót alkottak az osztrák tortamanufaktúra cukrászai, mert művüket nyomban fel is falta a nagyszámú ünneplő közönség.
A szlovén fővárosban szeptember 19. és 21. között megrendezett Bécs-napok záróeseménye és egyben legjobban várt közönségattrakciója volt a 3,5 méter átmérőjű gigantikus Sacher-torta felvágása. Az Original Sacher-Torten Manufaktur cukrászai Bécsből érkeztek, hogy helyben készítsék el Franz Sacher 1832 óta töretlen sikernek örvendő tortáját a legmegább változatban. A 3,5 méter átmérőjű tortán összesen 24 órán át dolgoztak, ám ekkor még mindig hiányzott róla a 200 kg-nyi csokoládébevonat. Ezt ugyanis csak szeptember 21-én este, a nagyközönség szeme láttára csorgatták rá a szlovén főváros híres Hármas hídja előtt kiállított süteményre.
Naná, hogy az eredeti receptet használták, ami elvileg a kezdetek kezdete óta titkos - gyakorlatilag talán már mégsem annyira -, de azért annyit lehet tudni, hogy az ilyesmi süteményóriáshoz végy: 2.000 tojást, 50 kg lisztet és vajat, 40 kg cukrot, 45 kg jó minőségű csokoládét és 80 kg sárgabaracklekvárt.