Élet+Stílus hvg.hu 2016. augusztus. 10. 15:48

BBQ-t és biomajonézt is ehetnek a sztárok a Szigeten

Hétezer adag ételt főz Orosz Gábor executive séf a Szigeten fellépő nemzetközi sztároknak.

„A backstage ételkínálatának összeállítása komoly kihívás, hiszen az egyszerű magyaros fogásoktól a kifinomult ételekig mindent kell tartalmazni a menünknek” – meséli Orosz Gábor, a KIOSK Executive Séfje, aki közel 100 fős csapatával karöltve állítja össze a Nagyszínpad-backstage ételkínálatát és szolgálja ki a fellépők igényeit idén már másodszor.
Minden évnek megvan a maga tematikája, idén a BBQ-ra helyezi a hangsúlyt a csapat – bükkfatüzeléses szmókerben készülnek majd a húsfalatok.

Orosz Gábor nemcsak séfként, megoldóemberként is funkcionál, ha a sztároknak különleges kéréseik vannak: „Az elmúlt években volt már példa arra is, hogy valaki ad hoc sushit rendelt, ezért felpattantam a robogómra és beugrottam a belvárosba, hogy beszerezzem. Eddig mindent megoldottunk, nem tudnak kifogni rajtunk. Természetesen nem szabad megrettenünk, akkor sem, ha olyan különleges kérésekkel találjuk szembe magunkat, mint a manuka méz, kecsketej vagy az organikus biomajonéz.
Ez utóbbit nagyon nehéz beszerezni, így magam készítem el bio alapanyagokból” – magyarázza a séf.
MTI / Máthé Zoltán

Címkék
hvg360 Szentirmai Áron 2025. május. 10. 10:00

Lesből támadó halál – megedzhetjük-e a szívünket, amikor sportolunk?

Az elmúlt években drasztikusan visszaszorult a sportolás közben bekövetkező szívhalál, miközben évtizedek óta stagnál a hirtelen szívleállás gyakorisága. Minek köszönhető ez a fordulat? Mekkora terhelést jelent a sportolás a szívnek, edzhetjük-e a vért pumpáló szervet, és miért gyakoribb a hirtelen szívleállás az amatőr sportolók körében? Hogyan sportoljunk, ha szívproblémáink vannak, kockázatos-e kávét inni edzés előtt? Három kardiológussal beszélgettünk.