Élet+Stílus hvg.hu 2016. augusztus. 10. 15:48

BBQ-t és biomajonézt is ehetnek a sztárok a Szigeten

Hétezer adag ételt főz Orosz Gábor executive séf a Szigeten fellépő nemzetközi sztároknak.

„A backstage ételkínálatának összeállítása komoly kihívás, hiszen az egyszerű magyaros fogásoktól a kifinomult ételekig mindent kell tartalmazni a menünknek” – meséli Orosz Gábor, a KIOSK Executive Séfje, aki közel 100 fős csapatával karöltve állítja össze a Nagyszínpad-backstage ételkínálatát és szolgálja ki a fellépők igényeit idén már másodszor.
Minden évnek megvan a maga tematikája, idén a BBQ-ra helyezi a hangsúlyt a csapat – bükkfatüzeléses szmókerben készülnek majd a húsfalatok.

Orosz Gábor nemcsak séfként, megoldóemberként is funkcionál, ha a sztároknak különleges kéréseik vannak: „Az elmúlt években volt már példa arra is, hogy valaki ad hoc sushit rendelt, ezért felpattantam a robogómra és beugrottam a belvárosba, hogy beszerezzem. Eddig mindent megoldottunk, nem tudnak kifogni rajtunk. Természetesen nem szabad megrettenünk, akkor sem, ha olyan különleges kérésekkel találjuk szembe magunkat, mint a manuka méz, kecsketej vagy az organikus biomajonéz.
Ez utóbbit nagyon nehéz beszerezni, így magam készítem el bio alapanyagokból” – magyarázza a séf.
MTI / Máthé Zoltán

Címkék
hvg360 Tiszóczi Roland 2024. december. 03. 20:00

„Kib*szott okos vagyok!” – így döntötték be Jeffrey Skilling könyvelési trükkjei a világ egyik legnagyobb cégbirodalmát

Az 1985-ben alakult Enron tizenöt év alatt Amerika ötödik legnagyobb vállalatává nőtt százmilliárd dollár feletti forgalommal, a „nyereségességének pedig nincsenek határai, csak ha te állítod fel azokat” – vélték a vezetők. A hihetetlen eredmények kulcsfigurája Jeffrey Skilling – a vállalat egykori tanácsadójából lett vezérigazgató –, aki kreatív pénzügyi ötleteivel a világ egyik legnagyobb vállalati sikerét, majd végül csődjét hozta össze. Nagy csalások című sorozatunk legújabb cikke.