Élet+Stílus hvg.hu 2016. július. 14. 10:50

Törpapa is megirigyelné: itt a kék kávé

Egy vegán ausztrál kávézó átértelmezte a napindító, az ebéd után és a délutáni fekete fogalmát, és megalkotta az egyébként teljesen természetes, organikus és egészséges alapanyagokból készült kék kávét.

Elárasztották az Instagramot a kisé bizarr, kék lattéról készült képek, ami a kávézó Istagram-csatornája szerint nem tartalmaz kék ételfestéket, hanem egy E3 nevű algapornak köszöneti kék színét. Ezen túl kókusztejet, citromot és gyömbért is tartalmaz. A képek és a kommentek alapján a kis kávézó forgalma igencsak felpörgött, és a vendégek csodájára járnak a különös italnak.

Tényleg eljön a világbéke, ha mindenki vegán lesz?

Drága, nem tápláló, nehéz hozzájutni az alapanyagokhoz - hangzanak az ellenérvek, de a Magyarországon is egyre népszerűbb életmód hívei állítják, a veganizmus itthoni viszonyokhoz is adaptálható. Ráadásul az egész nem a táplálkozásról, hanem a felelősségvállalásról szól. Egy budapesti nyers vegán üzlet vezetőivel és a vegán receptkönyvét frissen megjelentető Steiner Kristóffal beszélgettünk.

hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. április. 18. 19:30

A sós vízbe pottyant disznótól az ünnepi asztalig: hogyan lett a húsvét főszereplője a sonka?

A kínaiak úgy tartják: a sonkát is ők találták fel. Egy dolgot azonban elrontottak: nem volt hozzá ünnepük. Nem mintha a sonkának a nyugati világban bármi köze lenne bármilyen ünnephez, ma mégis ez a húsvéti asztal főszereplője. Miért alakult ez így, és hogyan születtek meg a világ legjobb sonkái? Kis sódartörténet húsvét előtt, főzési jó tanácsokkal.