Élet+Stílus hvg.hu 2016. május. 12. 15:09

Kecsege és szarvas – de pontosan mit is főzött Széll Tamás?

A magyar gasztronómia nagy sikere, hogy szerdán megnyerte a Bocuse d’Or európai döntőjét az Onyx séfje, Széll Tamás és csapata. Azt tudtuk, hogy a versenyzők adott alapanyagokból dolgoztak, de saját konyhájuk jellemzőit, egyéni kreativitásukat, hagyományaikat is „belefőzhették” az ételekbe.

Egészen pontosan a rendezvény honlapja szerint ez volt a halas és húsos ételsor:

Hal fogás

Kecsege garnélával és kagyló veloutéval, karfiol-kaviár tarte, ropogós haltej, uborkasaláta és sárgacékla ravioli

MTI / Kovács Tamás

Hús fogás:

Sült szarvascomb és gerinc filé, szarvasgombás burgonyapüré, véreshurkával töltött cékla kompót,
konfitált sütőtök és homoktövis

Fülöp Máté
hvg360 Rácz Gergő 2025. március. 13. 19:48

A kormány akkor tiltja be, amikor már magától is megdögleni látszik a műhús

Könnyen lehet, hogy végnapjait éli a piaci csodának indult mesterséges húspiac: amíg a műhúsoknál továbbra is várat magára az áttörés, a növényi alapú alternatívát gyártó cégeknél rövid időn belül töredékükre estek a részvényárak. A folyamatnak több oka van, a piaci szereplők ezzel együtt optimisták, és a bátor befektetőknek a mostani szintek akár jó belépési pontot is jelenthetnek, ha épp akad elkölteni való pénzük. Lehet, hogy hazai célpontokat nem találnak, mivel a kormány újonnan bejelentett tervei szerint a teljes szegmenst betiltaná.