Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#szívószál

hvg360 HVG

A műanyagnál, a papírnál és a fémnél is jobb az új, ehető szívószál

Az egészségre és a környezetre egyaránt káros, az Európai Unióban már fél éve betiltott műanyag szívószálak helyett kínai kutatók most megtalálták a bakteriális cellulózból készülő, ráadásul ehető alternatívát, a környezetbarát hosszú szívószálat, amellyel állításuk szerint különösen kellemes szürcsölni a különféle koktélokat, italokat.

Zhvg Dobos Emese

"A fenntartható vendéglátás legfontosabb lépése, hogy kezdjék el"

Az étterembe járók igénye megnőtt az egészségesebb és környezetet kevésbé terhelő ételekre, ráadásul a koronavírus-járvány most lökést adott olyan szemléletváltásnak is, mint az alapanyagok helyi termelőktől beszerzése. Ezekről, vagyis a zöld vendéglátásról beszélgettünk Szabó Eszterrel, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetőjével, és Patai Zoltánnal, a NetPincér ügyvezetőjével.