Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#riport

Itthon Ballai Vince-Kacskovics Mihály Béla

"Fél bejönni ebbe a faluba a vírus" – riport Kallósdról, ahol eddig nem volt koronavírus-fertőzött

A sok fokhagyma, a helyi levegő, a hosszú bekötőút, a térerő hiánya – ezzel magyarázzák vicceskedve a helyiek, hogy Kallósdot miképp kerülhette el eddig a koronavírus. A zalai zsákfaluban fehér ibolyák és gatyás minityúkok között igyekeztünk utánajárni annak, hogy úszták meg eddig a fertőzést.

Itthon Ballai Vince

Bogdán László halála óta megállt az élet, öccsére vár, hogy újraindítsa

Bíznak a falubeliek abban, hogy a tragikus sorsú Bogdán László öccse képes lesz majd folytatni azt a munkát, amit bátyja kezdett el Cserdiben, bár többen kételkednek, tudja-e majd pótolni híres elődjét. A vasárnapi időközi választást ő, Bogdán Gyula nyerte, és ugyan sokak szerint falugondnokként beletanult már a település irányításába, egy dologban biztosan gyökeresen másként működik majd, mint testvére: kerüli a nagy nyilvánosságot.

Sport Budai Géza

Ha akadozó áramellátással is, de visszatért Budafok az NB I.-be

74 év után mutatkozott be újra a magyar foci csúcsán a XXII. kerület focicsapata. A hétfő esti meccs telt házas lett, a nézők kedvét pedig az sem tudta elrontani, hogy bokáig érő vízben kellett kimászniuk a stadionból. Megnéztük a budafoki fociünnepet.

Élet+Stílus Kovács Panka

Pótsziget: itt a minden koncertre ráhúzható beszámoló!

Nyugodtan valljuk be: a Sziget-élmény, amivel általában augusztusban tele vannak a lapok, a legtöbb embernek legfeljebb magukat az újságcikkeket jelentik. Ezért a Pótsziget keretei közt most legalább a távolról szemlélődőknek visszaadjuk az augusztusban szokásos hangulatot, amelytől a járvány megfosztott bennünket.

Itthon Ballai Vince - Ká Zoltán

"Egy tavat nem lehet megvenni, reméljük" - videós riport a Velencei-tóról

Akár kisebb parcellákra is fel lehet majd szabdalni egyes strandokat, sűrűbben beépíteni a vízhez közeli területet Gárdonyban a Velencei-tónál, ahol egy sor strandot és parti telket minősítenének át. A helyiek és a nyaralótulajdonosok a szabadon hozzáférhető partot féltik, az önkormányzat viszont fejleszteni szeretne a turisztikai bevételekért. Annyira, hogy boldogan adtak el egy kempingnek parti területeket, majd minősítették át ezeket is. Helyszíni riport videóval.