A szívbetegeknek is segít a D-vitamin
Brit tudósok most arra jutottak, a D-vitamin a szívet is erősíti.
Brit tudósok most arra jutottak, a D-vitamin a szívet is erősíti.
Magyarországon 6,5 milliárd forint forgalmat bonyolított 2012-ben az online bónuszos/kuponos piac. Miközben a szereplők száma csökken és a piaci konszolidáció jelei láthatók, a legnagyobb oldalak népszerűsége töretlen – derül ki az eNET éves kutatási összefoglalójából.
Heti három vagy több adag eper és áfonya evése egyharmaddal csökkentheti a szívroham kockázatát a nőknél - közölték amerikai és brit kutatók új tanulmányukban.
Napi egy csészényi bab, lencse vagy más száraz hüvelyes elfogyasztása segít karban tartani a 2-es típusú diabéteszes páciensek vércukorszintjét és csökkenti náluk a szívroham vagy szélütés kockázatát - állapították meg kisméretű tanulmányukban kanadai kutatók.
Csökkentheti a szélütés kockázatát, ha valaki sok paradicsomot vagy görögdinnyét eszik - vélik tanulmányuk eredménye alapján finn kutatók.
Spanyol kutatóknak sikerült meghatározniuk az ebéd utáni szunyókálás optimális paramétereit.
Csökkentheti a gyomorrák kialakulásának a veszélyét a sós ételek, mint például a szalonna, a kenyér és reggeli gabonafélék fogyasztásának visszafogása a World Cancer Research Fund (WCRF) rákkutatási szervezet szerint.
Jobb egészséget jelenthet, ha valaki a tengerpart közelében él - derült ki egy több mint 48 millió brit lakos adatait elemző tanulmányból.
Két évvel meghosszabbíthatnák életüket az amerikai felnőttek, ha naponta három óránál kevesebbet ülnének - közölték kedden amerikai kutatók.
A nyári melegben különösen nagy az élelmiszer eredetű megbetegedések kockázata, ám a legtöbb problémát kétségtelenül a szalmonella baktérium okozza. Így kerülje el a lázzal, hasmenéssel, hányással járó betegséget!
A nyári melegben az élelmiszer eredetű megbetegedések is gyakoribbak - figyelmeztetett kedden a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amely azt javasolja: az ételeket jól süssük át, a maradékot minél hamarabb hűtsük le, a vásárláskor pedig figyeljünk a termékek fogyaszthatósági idejére.
Amerikai kutatók követéses vizsgálatukban számszerűsítették, hogy hány lépést kellene megtenniük az egyébként kevés testmozgást végző embereknek ahhoz, hogy érdemben csökkentsék a cukorbetegség kialakulásának kockázatát: kiderült, hogy aki naponta 7800 lépésnél többet tesz meg, annál a legkisebb a kockázat.