Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#maffiaper

Világ MTI

Maffiaperben kérdezik ki az olasz államfőt

Tanúként Giorgio Napolitano olasz államelnököt is beidézik egy nagyszabású szicíliai maffiaperben, amelyben a Cosa Nostra bűnszervezet és az olasz politika közötti szálakat akarják felgombolyítani - jelentette igazságszolgáltatási forrásokra hivatkozva a Reuters brit hírügynökség csütörtökön.

Itthon MTI

Újabb gyanúsítottakat állítottak elő V. László ügyében

Egy keddi akcióban újabb gyanúsítottakat állítottak elő a rendőrök V. László vállalkozó ügyében, amelyben hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt már több vezető beosztású rendőrtisztet is meggyanúsítottak - hangzott el a köztévé műsorában.

Világ

Palermói maffiaper: vádat emeltek 12 ember ellen

Összesen tizenkét személy ellen emelt vádat csütörtökön a palermói ügyészség a Cosa Nostra szicíliai bűnszervezet és az olasz állam között a kilencvenes években kötött állítólagos paktum miatt. A római parlament maffiaellenes bizottsága szerint "paktumot" soha nem kötöttek, "legfeljebb hallgatólagos megállapodások születettek a Cosa Nostra főnökeivel".

Itthon Faigl Zoltán

Az ügyészek markában van a bűnbánó magyar maffiózók sorsa

Míg Amerikában gyorsítja, Magyarországon kifejezetten bonyolulttá teszi a büntetőeljárások lefolytatást a vádalku eszköze. A vádlott, az ügyész és a bíró közötti paktummal mindenki jól járhatna, igaz, idehaza sem a sértett, sőt még a bíró sem tudhat róla, hogy az ügyvéd és az ügyész miben egyezett ki, mert az alku államtitoknak minősül. Ezért a jogászok egy része erkölcstelennek tartja a „bűnbánó” bűnözőkkel való alkudozást.

Bűnügy MTI

Maffiaper: "igazából soha nem vezettem bűnszervezetet"

Az első fokon 20 év fegyházbüntetésre ítélt, a periratok szerint feltáró vallomásokat tevő Czibere Attila azt kérte a diósdi maffiaper csütörtöki fellebbviteli tárgyalásán, a Győri Ítélőtábla előtt, hogy ne "az együttműködők" kapják a legsúlyosabb ítéletet. A tárgyaláson a Szabó testvérek tagadták, hogy maffiatevékenységet végeztek volna, Kaszap Ferenc pedig "túlzottnak" tartotta az életfogytig tartó fegyházbüntetését. Az eljárás március végén folytatódik.

Bűnügy MTI

Diósdi maffiaper: felmentést kért Karap Antal védője

A diósdi maffiaper szerdai tárgyalásán az emberölésre és rongálásra való felbujtásért első fokon 15 év fegyházra ítélt Karap Antal védője azt kérte a Győri Ítélőtáblán, hogy a bizonyítékok közül rekesszék ki Czibere Attila vallomásait, ügyfelét pedig mentsék fel a vádak alól.

Bűnügy MTI

Diósdi maffiaper: felmentést kért az egyik fővádlott védője

Az első fokú döntés hatályon kívül helyezését, több vádpont, így a diósdi gyilkosságra való felbujtás vádja alól ügyfele felmentését kérte a bűnszervezet vezetéséért nem jogerősen 18 és fél év fegyházra ítélt Szabó Miklós védője a maffiaper keddi tárgyalásán, a Győri Ítélőtáblán.