Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#lókolbász

Gazdaság Varga Szabolcs

Lóútlevél kell a pecsenyecsikónak

Magyarországon kevesen gondolnak a lóra úgy, mint ételre, inkább sport- és hobbicéllal tartanak lovat, nem vágásra. Pedig a lovak 90 százaléka előbb vagy utóbb a vágóhídra kerül, onnan pedig a hentespultra. Az alacsony kereslet miatt ennek ellenére nem épült ki lóhúsipar az országban.

Itthon M. László Ferenc

"A húsnak lelke van" - az ízmester, aki fütyül a válságra

Miközben a hazai élelmiszeripar haldoklik, a nagy múltú húskombinátok csődbe mennek, van egy vásárlói réteg, amelyik megcsömörlött az olcsó, ehetetlen ételektől. Nemcsak Budapesten zajlik a gasztroforradalom, egy konok, kitartó szihalmi hentes egzisztenciáját tette fel arra, hogy meggyőzze a hevesieket, a húsnak lelke van. A „Konok magyarok” sorozatunkban olyan embereket mutatunk be, akik néha rendszeridegenként, széllel szemben is sikeressé váltak. Virágh Dénes úton van efelé.