Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#kávéhaz

hvg360 Nagy Iván László

A NER kávézóját körberöhögnék egy 19. századi kávéházban

Akár kultúraépítés a cél, akár a nyilvános szféra megteremtése, akár az újgenerációs NER-polgárság feltalálása, a kormányközeli elit célt téveszt, amikor a Scruton Kávézót mint szellemi otthont hizlalja. A fentről irányított közszféra sem történelmi, sem szociológiai szemszögből nem állja meg a helyét, cserébe eléri, hogy a „konzervatív elit” belterjesebb és realitásvesztettebb közösség legyen, mint a démonizált körúton belüli értelmiség.

Ingatlan Gyükeri Mercédesz

A Gundel-palacsinta receptjét mindenki tudja, a Centrálban pedig mindenki járt - egy budapesti grand café újjászületése

Nyugdíjasklub helyett pezsgő és fiatalos helynek látja új üzemeltetője a Centrál kávéházat, ahol egyszerre él tovább a grand café hagyománya és a száz évvel ezelőtt itt tanyázó írók, hírességek újító szelleme. De hogyan is érnék ezt el, és hogyan kerül az asztalra egy gyűrű alakú Dobos-torta? A Centrálban jártunk.

Ingatlan hvg.hu

Másfél év után újranyitják Budapest legidősebb kávéházát

Már alá is írták a Centrál Kávéház bérleti szerződését, ami decembertől él, az új üzemeltető cég Budapestet a kávéházak fővárosává tenné. Egy Erdogan-közeli török üzletember három éve vette meg az épületet a fölötte lévő irodaházzal együtt.

Zwack Unicum

„Egy jó baristának nemcsak jó kávét kell készíteni”

A kávéra ma nem lehet csupán reggeli rutinként tekinteni – bár valójában sosem lehetett. A kávé és annak elkészítése egy összetettebb művészet és tudomány, ami folyamatosan fejlődik. Magyarország egyik legelismertebb szakértőjével, a Bányai kávé egyik partnerével, Tóth Sándorral a baristáktól elvárt elképesztő tudásról és elvárásokról, a magyar kávéházak helyzetéről és minőségéről, valamint a kávéitalokról beszélgettünk. És megtudtuk azt is, hogy vajon rendben van-e, ha alkoholt kevernek kávéval.

DeLonghi

Kávé minden időben

Ha van ötórai tea, miért ne lenne a kávénak is saját, jól megérdemelt ideje? Egészségtudósok szerint a kávézás legoptimálisabb időpontjai az ébredés, valamint az ebéd utáni órák lennének, de ha kicsit körbenézünk, ezzel szinte senki nem foglalkozik, ugyanis mindenkinek megvan a maga jól bevált „kávéideje”.

Élet+Stílus hvg.hu

Bezárt az Európa Kávéház

Szerkesztőségünknek egy ott dolgozó erősítette meg a hírt, hogy az Európa Kávéház október 23-án bezárt, a cukrászda működik még néhány napig.