Autó hvg.hu 2021. május. 11. 10:40

Az Oscar-díjas Hans Zimmer hangszereli az új elektromos BMW-ket

A neves német zeneszerző által megalkotott hangokat adják ki menet közben a legújabb bajor villanyautók.

Az elektromos autókat sok mindenért lehet szeretni, így például sokan többek között a szinte hangtalan suhanás miatt választanak ilyen modellt. Akadnak azonban olyan típusok, amelyek menet közben a hangszórókból érkező, jó esetben opcionális mesterséges hangokkal festik alá az utazást.

Ilyen például a nemrégiben leleplezett BMW i4 szedán, illetve BMW iX szabadidő-autó is, amelyekről a bajor gyártó most hivatalosan bejelentette, hogy a menet közbeni hangjaikat az Oscar-, Grammy és Golden Globe-díjas Hans Zimmer komponálja.

A 63 éves német zeneszerző Renzo Vitaléval, a BMW hangzás részlegének kreatív igazgatójával közösen felel az említett típusok által kiadott, üzemmódonként változó menethangokért. Zimmer nemcsak az alapmodellek, hanem a sportos BMW i4 M hangjának megkomponálásában is részt vesz.

A BMW és Hans Zimmer együttműködése nem újkeletű, a felek már évek óta együttműködnek az elektromos autók hangjának tervezésében.

BMW i4

 

BMW iX

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Serdült Viktória 2021. június. 18. 11:00

Ha nincs, akivel a szexről lehetne beszélni az iskolában, akkor marad a net

Úgy akarja kitiltani a szexuális neveléssel foglalkozó civil szervezetek egy részét az iskolákból a kormány, hogy a tanárképzés alatt egyáltalán nem készítik fel a leendő pedagógusokat, hogyan beszélgessenek diákjaikkal a témáról. Szerencsés esetben a védőnő segít, a legtöbb gyerek viszont még mindig a pornóból tájékozódik. Szakemberek attól tartanak, hogy a listázás miatt a gyerekek nem kapnak elég információt, pedig igenis igénylik, hogy a nemi identitásról, vagy akár a homoszexualitásról is beszéljenek.