Autó hvg.hu 2021. január. 23. 08:55

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

A jelenlegi „szárnyas nyílvessző” teljesen megújulna.

Az elmúlt pár hónapban egy sor autómárka újította meg emblémáját. A lépés annak fényében érthető, hogy a gyártók elérkeztek az elektromos autók korszakához, és ezt jelezni is akarják: az új logók minden esetben valamiféle „tisztább” világot szimbolizálnak.

A legutóbb a General Motors, vagyis az egyik legnagyobb autóipari konszern újított, még ha ez a logó nem is látható közvetlenül autókon. 

A változások egyik magyarázata az is, hogy mivel minden a digitalizációról szól, elsődleges fontosságú, hogy ezek az emblémák a képernyőkön, a digitális térben mutassanak jól.

A hírek szerint az újítási hullám eléri hamarosan a Skodát is. A Cochespias.net internetoldalon feltűnt terv igen komoly átalakulást sejtet a 100 éve használt motívumhoz képest, amely egy szárnyas nyílvessző, ami ebben a formában 1926-ban tűnt fel először. Az emblémát egyébként sokszor szokták indián fejdíszhez is hasonlítani, de mint látszik, az új logóról egészen más kell majd, hogy eszünkbe jusson. Már ha valóban használni kezdik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám - Ballai Vince 2021. március. 08. 20:00

Tiszta beszéddel kezelhették volna az oltási baklövést, csak épp ez nem az a kormány

Különösebb károk nélkül beismerhette volna a tömeges oltás főpróbáján keletkezett hibát a kormányzat, de a maszatolós kommunikációval csak rontott a helyzeten. Bőhm Kornél kríziskommunikációs szakember szerint a hétvégi káosz paradox módon még javíthat is az oltási kedven, de az államba vetett bizalmon inkább rontott.