Autó hvg.hu 2020. augusztus. 11. 16:22

Melyik is a leggyorsabb Tesla jelenleg? – videó

Jellemzően minden más autót lelépnek a saját kategóriájukban, de mire mennek egymás ellen?

Throttle House YouTube-csatornának sikerült összegyűjtenie az összes jelenleg gyártott Tesla modell – S,3,X,Y – Performance verzióit, hogy összemérjék, melyik autó teljesít a legjobban álló helyzetből kilőve, illetve gördülő rajttal.

A Performance verziókban szereplő összes Tesla két elektromos motorral rendelkezik és négykerék-meghajtású. Alapvetően két platformot testesítenek meg, két szedán és két SUV, de, hogy jobban lehessen értékelni a látottakat, íme az egyes modellek főbb paraméterei:

  • Tesla Model S: 610 LE, 0-100 km/h gyorsulás 2,5 mp, legnagyobb sebesség 261 km/h.
  • Tesla Model 3: 480 LE, 0-100 km/h 3,4 mp, legnagyobb sebesség 261 km/h.
  • Tesla Model X: 610 LE, 0-100 km /h 2,8 mp, legnagyobb sebesség 261 km/h.
  • Tesla Model Y: 480 LE, 0-100 km/h 3,7 legnagyobb sebesség 241 km/h.

Annyit érdemes tudni, hogy a Model S és az X is megkapta a Cheetah-módot – a gepárd üzemmódót – amitől még gyorsabbak lettek.

Az eredményekben nincs extra meglepetés, de érdekes, miként harcol a Tesla Model 3 és a Model X fej-fej mellett. Kezdetben a sokkal könnyebb 3-as felülmúlja az SUV-t és jó ideig megtartja vezetését. Nagyobb tempót elérve, az X éppen a célvonalnál már ledolgozza a hátrányát, miközben a legújabb típus, a Tesla Model Y egyelőre a negyedik hellyel kell, hogy beérje. A második futamban, a gördülő rajtnál, végképp kiegyenlített a küzdelem, a Model S-t kivéve, amely alaposan veri a másik három típust, sőt, itt a Model 3 már orrhosszal veri a Model X-et is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés