Autó hvg.hu 2020. május. 22. 13:21

Van, ahol inkább megengednék az utcai autóversenyeket

Ha kiirtani nem megy, akkor keretek közé szorítanák.

Az észak-amerikai Atlantában jelentették be, hogy a hatóságok fontolóra veszik, hogy kijelölt helyeken lehessen gyorsulási versenyeket tartani. A hír kapcsán érdemes megemlíteni, hogy az elmúlt hetekben 44 embert vettek őrizetbe a városban illegális autóversenyeken való részvétel miatt – írja a Carscoops oldal.

A város egy tanácsadó céget, a Bloomberg Associatest kérte fel, hogy vizsgálják meg az ötletet. Az egész kezdeményezés a hírek szerint a polgármester 18 éves fiától származik. Detroitban nemrégiben ki is próbáltak valami hasonlót, Sunday Funday néven, ahol több százan össze is jöttek, hogy az autóikkal parádézzanak. A Vice pedig nagyon jó dokumentumfilmet készített egy ilyen eseményről:

Az utcai versenyzés legális formába terelése miatt persze számos további kérdést kell megválaszolni, például a felelősséget illetően, ha valaki megsérülne. Ugyanakkor a jelenlegi formában, amikor teljesen illegálisak ezek az összejövetelek ez a kérdés ugyan úgy adott. A másik felvetés, hogy nehéz egy-egy helyszínre korlátozni a versenyeket, hogy csak ott és kizárólag ott legyenek autós összecsapások.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról