Autó hvg.hu 2016. november. 16. 09:27

Egy kicsi Budapest is benne van a Maybach ultraluxus autójában

A négyülélses, nyitott tetős nagyautó összesen 300 példányban készül.

Megkoronázta kabriókínálatát a stuttgarti márka, bemutatkozott a Los Angeles-i autószalonon a Mercedes-Maybach S650 Cabriolet.

Hogy a leglényegesebbekkel kezdjük: igen ez egy Rolls-Royce Dawn kategóriájú autó, a hozzá tartozó V12-es benzinmotorral és 70 millió forintos árcetlivel.

Mercedes-Maybach

Mindezért, minden egyes autóban plakett hirdeti melyikben is ülünk a 300-ból. A kocsi szerkezete túlnyomórészt a kabrió S-osztályból származó alumíniumelemeket jelenti, ezt az alapot látták el további luxuskiegészítőkkel a gyártónál. Nagyrészt a krómozás, a Swarovski kristály fényszóróüveg, az egyedi 20 colos kerekek, az átalakított első és hátsó lökhárítók, amelyek eltérnek az S-osztálytól.

A kabinba betekintve a hivatalosan vízesésszerűnek nevezett bőrkárpitozás a leghangsúlyosabb elem, amely számunkra mindenképpen érdekes részletként, a gyémánt mintázatú varrás mellett, úgynevezett Budapest kárpitkédert kapott. (Ami lényegében az éleknél alkalmazott hengeres formájú elegáns élszegély.) Ezen kívül olyan kiegészítők járnak az S650-es kabrióhoz, mint az egyedi bőröndszett, amely két nagyobb és két kisebb elemet tartalmaz.

Mercedes-Maybach

A motortérben egy 6.0 literes V12-es dolgozik, amely a Mercedes-AMG S65 szedánból lehet ismerős. A Mercedes új mannheimi motorgyárában készülő blokk 630 lóerős és 1000 Nm nyomatékot biztosít a sofőrnek. A jármű csúcssebessége 250 km/h, aminél biztosan tudna többet is, ha nem korlátoznák le elektronikusan.

Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?