Autó hvg.hu 2016. július. 02. 14:57

Párizsból kitiltották a régi autókat

Napközben a 19 évesnél idősebb kocsik nem közlekedhetnek hétköznapokon.

Péntektől kezdve hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között nem lehet már közlekedni a francia fővárosban olyan autóval, amelyet 1997 január 1 előtt helyeztek forgalomba – emlékeztet a Guardian arra, hogy Párizs így szeretne harcba szállni a környezetszennyezés ellen.

Az érintett autótulajdonosok egy része a Nemzetgyűlés és a Champs Elysees környékén parkolva tiltakozott az intézkedés ellen, amely szerintük a kispénzűeket sújtja, és az autójuk értékét is hirtelen jelentősen csökkentette.

Anne Hidalgo polgármester korábban azt mondta, a tiltást 2020-tól kiterjeszthetik minden 9 évnél idősebb belső égésű motorral hajtott járműre.

Az intézkedés bevezetése után rövid türelmi időszak vette kezdetét, ennek végeztével azonban 35 eurós (11 ezer forintos) bírságot szabnak ki, az összeg pedig hamarosan még emelkedni is fog. Becslések szerint összesen körülbelül félmillió autóst érinthet a korlátozás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.