Autó hvg.hu 2013. május. 15. 09:00

Elkészült az Infiniti új sportszedánjának első példánya

Kedden legördült az első Infiniti Q50, a japán prémiumgyártó új sportszedánja a Tochigi üzem gyártósoráról. Ez az első olyan modell, amelynek fejlesztésében a háromszoros Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel teljesítményért felelős igazgatóként vett részt.

Az első Q50 legördülésének ceremóniája Carlos Ghosn Nissan-elnök és Johan de Nysschen Infiniti-elnök jelenlétében zajlott.  A Q50 az első az Infiniti újgenerációs járműveinek sorában, hivatalos leleplezésére a januári, Detroiti Autószalonon került sor.

De Nysschen hangsúlyozta, hogy a Q50 a nyitó darabja az Infiniti új termékkínálatának a „Q” elnevezéssel, amelyet a múlt év decemberével vezettek be: „Az első újgenerációs Infinitinek tükröznie kell a márka legfontosabb értékeit, a vonzó formatervezést, a részletek iránti szenvedélyt, az összeszerelés precizitását, a lélegzetelállító teljesítményt, és a status quo provokatív kihívását. A Q50 kétségkívül képes mindezekre. Ez az első lépés az izgalmas globális növekedési terveinkben.”

Infiniti Q50
Infiniti

A háromszoros Forma 1-es világbajnok Sebastian Vettel aktív szerepet játszott a Q50 tesztelésében és értékelésében az Infiniti Teljesítményigazgatójaként.

„Gratulálok az első elkészült Q50-hez. Boldog vagyok, hogy részese lehettem a Q50 fejlesztésének, és nagyon boldog születésnapot, és sok jövőbeli sikert kívánok!” – mondta a Red Bull Racing fiatal klasszisa videóüzenetében, amelyben a Tochigi üzem csapatának gratulált.

De Nysschen, Ghosn és a Q50
Infiniti

Vettel az Infiniti jövőbeli modelljeinek kialakításában és teljesítményük, dinamikájuk hangolásában is részt vesz majd.
A teljesen új Q50 nyáron kerül a márkakereskedésekbe, és megvásárolható lesz a technológiavezető V6-os 3.5 literes benzin-elektromos, illetve a 2.2 literes négyhengeres dízelmotorral.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.