2010. július. 13. 16:59 automenedzser.hu Utolsó frissítés: 2010. július. 13. 15:58 Autó

Hatásos az autótolvajok ellen a rózsaszín

Mint arról a New York Times című lap Freakonomics blogja beszámol: a holland kutatás eredménye szerint az...

Mint arról a New York Times című lap Freakonomics blogja beszámol: a holland kutatás eredménye szerint az autótolvajokat az élénk színű, főként a rózsaszín autók érdeklik a legkevésbé. A felmérés során 109 rózsaszín autót figyeltek, de ezek közül – az összes többi színnel ellentétben – egyet sem loptak el.

A blog rámutat: az autótolvajok nem azért ódzkodnak az élénk színektől, mert azok feltűnőek, hanem azért, mert nehezebb rajtuk túladni, mint a visszafogottabb színű járműveken.

„Lehet, hogy sokan idegenkednek a feltűnő színű autóktól, de egy ilyen szín választása legalább olyan jó befektetés, mint a méregdrága autóbiztonsági felszerelések” – idézi a blog a kutatás készítőjét, Ben Vollaardot.

Autólopási kockázat (%-ban) színek alapján 2004 és 2008 között Hollandiában, legfeljebb 3 éves autók esetében:

voxeu.org

 

A bal oldali mutatók a Hollandiában legnépszerűbb 15 márkára (Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroen, Fiat, Ford, Honda, Mazda, Mercedes-Benz, Opel, Peugeot, Renault, Toyota, Volkswagen, Volvo) értendő, míg a jobb oldali mutató esetén nem vették figyelembe a három luxusmárkát, az Audi, a Mercedest és a BMW-t.

Hirdetés
hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?