Hasbeszélő: Más tészta egy más Óbudán

4 perc

2022.01.21. 17:00

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Óbudán, a minden tészták műhelyében.

Hasbeszélő
Ez a hvg360 gasztrosorozatának újabb darabja. Minden megjelent rész itt található meg.

"Jöjjön ki Óbudára,
Egy jó túrós csuszára,
A kerthelyiségben sramli szól,
És ott lehet csak inni jól.
Az abrosz tarka-barka,
És rajta jó kadarka"

Nem az örökzöld Szenes Iván-sláger vezérelt, amiről egyébként valószínűleg már az Y-generáció vájtfülű gyermekei is azt gondolhatják, egy a nép ajkán született nótát dudorászhattak nagyszülőik. Nem is hibbantunk meg, hogy ilyen tájt kerthelyiséget keressünk, pláne nem kadarkát és sramlit. Az egészből az Óbuda, annak is a kertvárosi része stimmel, meg a tészta. S ez egy egészen más Óbuda, és más tészta.