Betétdíjas csomagolást tesztel a Burger King
Ha beválik a rendszer, az étteremlánc a többi éttermére is kiterjeszti.
Újból felhasználható étel- és italtartókat vezet be 2021-től a Burger King. Egyelőre az étteremlánc New York-i, portlandi, oregoni és tokiói éttermeiben vezeti be a betétdíjas rendszert, de tervek szerint a többi éttermüknél is meghonosítják majd a megoldást – írta a Business Insider.
A vásárlók a pénztárnál választhatják a zero waste opciót a csomagoláshoz, ilyenkor egy erősebb, strapabíróbb tartóban kapják majd a választott szendvicsüket és üdítőjüket, amiért betétdíjat fizetnek. Ha visszaviszik a tárolókat, visszakapják a betétdíjat.
A tárolókat a Burger King tisztítja és újból felhasználja, így olyan, mintha csak bérelnék a csomagolást a vásárlók.
A visszaváltható csomagolásokat a Loop tervezte: ez az a cég, amely a magyar származású Tom Szaky vezetésével a P&G újratölthető, alumínium kozmetikumcsomagolásait is tervezte.