Hasbeszélő: Baszk-latin-amerikai bisztró Óbudán, felsőfokon
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen egy régi óbudai gyártelepen, vadonatúj fúziós lelőhelyen.
Azt azért nem mondhatjuk, hogy véletlenül estünk be ebédelni a Cut&Barrelba, ami ugyan hivatalosan június elején már megnyitott, ám még hivatalosabban ebben a hónapban indul útjára a gyönyör Buda legújabb fine bisztrójában. Már azoknak, akiket vonz a baszk-latin-amerikai konyha (minket határozottan ez hozott ide), de legalábbis hajlamosak elcsábulni, és lecserélni az óbudai „kockás terítőt” valami egészen másra. Már, ha megtalálják a volt Goldberger Textilgyár területén.
Mert nem mindegy, hogy honnan közelítjük meg. A Goldberger Ferenc által 1784-ben alapított kékfestő műhelyből a 19. század elejére tekintélyes nagyüzem nőtt ki a mai Pacsirtamező utca–Perc utca–Lajos utca–Fényes Adolf utca–Tímár utca által határolt területen. Az 1997-ig működő Goldberger Textilgyár (Budaprint) épületei nemhogy ma is állnak, de egyre több kereskedelmi és kulturális intézménynek, a legkülönbözőbb cégeknek adnak otthont.
Ebbe az indusztriális környezetbe költözött a Cut&Barrel is. A Perc utca felől, a Culinaris hátsó szomszédjaként (a hatalmas Winehub borbolttal karöltve), a Pacsirtamező irányából érkezőknek azonnal feltűnik, a Penny parkolójával osztozik. Mi azonban renitensként a Fényes Adolf utca felől poroszkáltunk, és őszintén bevallva, pillanatnyi hezitálásra késztetett minket egy megállító tábla, miszerint éppen Óbuda legolcsóbb menzáján is ebédelhetnénk.