Izgulhatnak a budapestiek, fürödhetnek-e még valaha is a Dagályban

Kovács Gábor

2 perc

2020.03.24. 06:00

Nem a főváros fogja újranyitni a Dagályt, lehet, hogy a sportolók kapják. A fürdő sorsa bizonytalan, az illetékes állami cég nem egyeztet se az önkormányzatokkal, se a lakossággal.

Egyszer lecseng a koronavírus-járvány, és az élet visszatér a rendes kerékvágásba. Lesznek azonban kivételek. Például az egyik patinás fővárosi strand- és gyógyfürdő, a Dagály, amelynek életében bizonyosan új fejezet kezdődik. Március 15-ével a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) összes intézménye ideiglenesen lehúzta a rolót, a Dagályt azonban az önkormányzati cég már nem is fogja újranyitni. A BGYH ugyanis csak üzemelteti a fürdőt az állami Magyar Nemzeti Sportközpontok (MNSK) megbízásából, márpedig utóbbi március 31-ével „a szerződésben foglaltaknak megfelelően, de

indoklás nélkül felmondta” a kontraktust

– közölte a HVG-vel a Fővárosi Önkormányzat.

Strandoló a Dagályon

Ugrás a semmibe

Reviczky Zsolt

Egyelőre nem tudni, hogy az MNSK mihez akar kezdeni a Dagállyal, csupán annyit árult el, hogy a létesítmény jövőbeni üzemeltetésével és a szolgáltatásokkal kapcsolatos egyeztetések jelenleg is zajlanak. A részletekről és az esetleges változtatásokról a „döntés meghozatala” utánra ígértek tájékoztatást.