Zhvg hvg.hu 2020. október. 18. 10:13

A kis György herceg végig se bírta nézni David Attenborough legújabb dokumentumfilmjét

A hét éves herceget annyira megrázta a bolygónkról szóló film, hogy abba kellett hagyniuk a filmnézést.

Zhvg

A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.

György herceg édesapja, Vilmos herceg kiemelten foglalkozók a bolygó jövőjével: nemrég egy nagyszabású díjat jelentette be, amit máris a környezetvédelem Nobel-díjaként emlegetnek.

Legutóbb fiával, György herceggel ültek le, hogy megnézzék a legendás brit dokumentumfilmes, David Attenborough legújabb filmjét (A Life On Our Planet), amit azonban a felénél ki kellett kapcsolniuk, a herceget annyira megrázta az, amit látott – számolt be a hírről a Greenmatters.com.

„Mostanában elég sok David Attenborough-filmet néztünk a gyerekekkel, nagyon szeretik. Azonban a legutóbbit, a kihalásról szólót egyszerűen ki kellett kapcsolnunk, Györgyöt annyira elszomorította, hogy milyen állapotban van a bolygó” – mesélte Vilmos, azonban azt is hozzátette, hogy örül, hogy a gyerekek már ilyen kis korukban is átérzik a problémát.

 

Zhvg
A sorozat további cikkei
Hirdetés
Élet+Stílus Vándor Éva 2020. október. 19. 20:00

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Amy Coney Barrett főbírói jelölésével reflektorfénybe került egy egészen mostanáig kevéssé ismert, titokzatos vallási közösség, ezzel együtt pedig a kérdés, hogy a hit pontosan milyen mozgatórugóként működhet egy ember szakmai döntéseiben. Különösen, ha az a szakma alkotmánybírósági kérdésekre keresi a választ.