Világ hvg.hu 2020. április. 22. 15:06

Május 15-től mindenki szabadon mozoghat Romániában

A maszkok kötelező viselését viszont lehet, hogy csak 2021-ben függesztik fel.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

Kötelező lesz a maszkviselés május 15-e után a zárt tereken és a közlekedési járműveken – jelentette be Klaus Johannis, írja a Transindex. A román portál beszámolója szerint az államfő elképzelhetőnek tartja, hogy a maszk viseléséről csak jövő évben lehet lemondani.

További fontos intézkedés, hogy a kormány döntése értelmében május 15. után mindenki mehet személyes felelősségre vonatkozó nyilatkozat nélkül bárhová, ahová szeretne.

Az elnök figyelmeztetett arra, hogy ezek az enyhítések nem jelentik azt, hogy minden visszaállna a régi kerékvágásba, a szükségállapot ideje alatt minden más szigorítás érvényben marad.

Johannis azt mondta, szerda délután találkozni fog az oktatásügyi miniszterrel, hogy megbeszéljék, hogyan lehet az oktatást fokozatosan újraindítani.

Romániában szerdán 508-ra emelkedett az új típusú koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, miután az utóbbi 24 órában 26 új halálesetet regisztráltak.

A betegség megjelenése óta 9710 embernél mutatták ki Romániában az új típusú koronavírust, közülük – az előző napinál 43-mal több – 288 beteget ápolnak intenzív osztályon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Vállalkozás Dobos Emese 2021. június. 20. 18:00

Magyar faluból, nyugdíjasokkal veszi fel a harcot a világcégekkel egy vállalkozás

Immár 27 asszonynak ad munkát a tardi Matyodesign társadalmi vállalkozás, akik akár 100-120 ezer forintot is "összehímezhetnek" nyugdíj mellé egy hónap alatt. A koronavírus-járvány azonban nemcsak a viszonteladóikat érintette hátrányosan, de a pandémia előtt induló új üzletágukat, a szervezett túrákat is. Az értékesítési modelljük azonban fordult. Váczi Rozival, a Matyodesign alapítójával beszélgettünk Tardon.