Tech hvg.hu 2020. július. 29. 11:03

Különleges szabadalmat készített az Apple: számítógépet csinálna két iPadből

Egy extra kiegészítő segítségével házasítana össze két iPadet az Apple úgy, hogy számítógépként funkcionáljanak. De a táblagép iPhone-nal is helyettesíthető lenne.

Amikor tíz évvel ezelőtt az Apple bemutatta az első iPadet, a cég nemcsak új piacot teremtett, de hosszú távú tervei között az is szerepelt, hogy a készülék előbb-utóbb átvegye a laptopok helyét. Ez egyelőre nem történt meg, ám a jelek szerint a cég nem engedte el a gondolatot.

A macOS-ben korábban már elhelyeztek egy olyan funkciót – a Sidecar nevűt –, ami lehetővé teszi, hogy az iPadet mint második kijelzőt használja a felhasználó a számítógépe mellett. Az Appleinsider azonban egy olyan szabadalmat szúrt ki, amely szerint ennél merészebb ötlete is van a cégnek.

[Ismeri azt a viccet, hogy az Apple-nek nem jött be az iPad?]

A szabadalom arról szól, hogy egy speciális kiegészítő segítségével két iPadet lehetne összekapcsolni, hogy egy egységként funkcionálva laptopként működjenek tovább. Ebből az egyik a kijelző szerepét venné át, míg a másik lehetne a billentyűzet, vagy épp az Apple Pencil számára egy beviteli felület.

Az így létrejövő eszközt nemcsak így lehetne használni, hanem állítva is, nagyjából úgy, mint a kihajtható kijelzős okostelefonokat. És ha már telefon: az összeillesztést nem feltétlenül csak iPadekkel képzelné el az Apple, összeházasíthatnánk egy iPadet és egy iPhone-t is.

Egyáltalán nem biztos, hogy megvalósul az elképzelés, tény azonban, hogy az elmúlt években egyre erősebb lett az iPad hardvere, a legújabbról pedig azt ígérik: a legtöbb windowsos laptopnál is erősebb lesz.

Más kérdés, hogy egy háztartásban nem biztos, hogy csak azért tart valaki két iPadet, hogy legyen egy számítógépe. Az iPad-iPhone kombó használata jóval életszerűbb.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés