Tóta W. Árpád
Szerzőnk

Tóta W. Árpád

hvg360 Tóta W. Árpád

Tóta W.: Terheléses támadás

Az, hogy a közbeszerzések és a megrendelések kizárólag a haveroknál és a vazallusoknál landolnak, akkor érezteti hatását, amikor a rendszer összeomlik. Ezt nevezik ők terheléses támadásnak. Vélemény.

HVG Hetilap Tóta W. Árpád

Kanyarban előzünk, Szent Mihály lován

A Hadak Útján, a mennybolton magán, ott előzünk. Dicső eleink úgy tartották, ott fenn közlekednek a halottak, köztük Csaba királyfi, akiről egy korábbi kanyarban aranyos kis páncélautót neveztünk el, amit nehéztankok ellen küldtünk, előzni. Nem jött össze.

HVG Hetilap Tóta W. Árpád

Magyar ember nem lop, csak kalandozik – javított kiadás

Meglepő és nehezen magyarázható döntést hozott a Kúria egy 2018-as cikkről. Arra jutott, hogy a szövegben szereplő, az úgynevezett kalandozásokat leíró „büdös magyar migránsok”, illetve „magyar banditák” kitétel joggal háborítja fel az ezer évvel később élő panaszosokat, akiket ezért kártérítés illet meg. Mindezt annak ellenére tették a bírák, hogy maga az ítélet is leszögezi: ezek a fordulatok a hazai kormánykommunikáció hangvételét szemléltetik, ironikusan. Tették továbbá a józan ész ellenére, érdekes további pereknek nyitva utat: sem a német nácik, sem a szovjet hadsereg mai kritikusai nincsenek biztonságban, ha elragadtatnák magukat, mert ezzel sértenék a mai németeket és oroszokat. Hasonló veszélyben van a cikkben jó előre megidézett Ady és az ő keserű megállapításai a nemzetéről.

hvg360 Tóta W. Árpád

Tóta W.: A Budapest Bank fosztogatói

Tíz éve nézzük, hogyan lopnak és csalnak. Hazudik a tévéjük és a sajtójuk a világról, hazudik az ügyészségük a bűncselekményekről, hazudnak a kutatóintézeteik, a kuratóriumaik és a hatóságaik. Ki bízna hát a bankjukban? Vélemény.