Tóta W. Árpád
Szerzőnk

Tóta W. Árpád

hvg360 Tóta W. Árpád

Tóta W.: Van-e novicsok a vakcinában?

Az oltáshelyzet, a vakcinák, jelesül az orosz Szputnyik V és a kínai oltóanyag körüli vita is mutatja: a kormány már ellenzékinek bélyegez mindenkit, aki kételkedik, írja szerzőnk. Ugyanakkor egy olyan helyzetben, mint a mostani, nagyon kellene komolyan vehető ellenzék, független tudós, szuverén entitás, hogy megmondja a többieknek: most, szokásuktól eltérően, tényleg nem hazudnak.

hvg360 Tóta W. Árpád

Tóta W.: Perverzió Balatonhenyén

Az újraelosztásban – egy Orbán utáni Magyarországon – a jelenlegitől csak balra lehet lépni, mert ami innen jobbra van, az leesik, írja a szerző Varga Judit miniszter és férje balatonhenyei nyaralójának ügye nyomán. Vélemény.

hvg360 Tóta W. Árpád

Tóta W.: Igazságot Orbán Gáspárnak!

Orbán Gáspár olyat tett, ami egyedülálló a családjában és a pártban, amelyre rátolják az ügyét, írja szerzőnk: nemzetközi, igazságos, nyílt megméretésben állt helyt. Melyik udvaronc vitte ezt végbe eddig? Vélemény.

hvg360 Tóta W. Árpád

Tóta W.: Rosszkedvünk tavasza, nyara, ősze és tele

Rettenetes év volt az idei, késekből és bogáncsokból kötött csokor. 2020 bűnlajstromából lapzártakor már csak egy vulkánkitörés hiányzik. A csapások és aljasságok sorát csak a jóságos, mindenki arcára derűt varázsoló szakállas öregúr szakította meg. Szubjektív körkép.

hvg360 Tóta W. Árpád

Tóta W.: Csoda Varsóban

A lengyel katolikus egyház, amely nyíltan áll be a Kaczyns­ki-kormány mögé, maga alatt vágja a fát – miközben a pápa szélesre tárja az elfogadás kapuját. Látjuk: a vallásos normák kikényszerítése ma már nem járható út. Vélemény.