Szentgyörgyi Rita
Szerzőnk

Szentgyörgyi Rita

HVG Hetilap Szentgyörgyi Rita

Napi tréning

A test lehetőségeinek határait feszegető jelenség. A társművészetek nagyjait hívta táncba a film, a fotóművészet, a festészet, a színház területéről. Balettművészi, táncpedagógusi és koreográfusi munkáját Kossuth-díjjal értékelték.

hvg360 Szentgyörgyi Rita

Mireille Mathieu: "Piaf az Piaf, Mathieu az Mathieu"

Miközben Franciaországban már leginkább csak a hivatalos állami ünnepségeken lép fel, népszerűsége világszerte töretlen. Azt mondja, egész életében a saját útját járta, de tisztában van vele, hogy manapság már nem divat hűségesen kitartani egy bizonyos zenei stílus mellett. Portréinterjú a március 3-án Budapesten koncertező Mireille Mathieu-vel.

Kult Szentgyörgyi Rita

Udvaros Dorottya: Élvezem, amikor nem pofán ütős szerepeket kapok

Kortalan, szenvedélyes szerelmes nőt alakít a Nemzeti Színház színpadán Örkény klasszikus tragikomédiájában, a Macskajátékban. Szabó István legújabb filmjében, a Zárójelentésben pedig kényszerűségből kerülnek távol egymástól a férjét játszó Klaus Maria Brandauerrel. A múlttal való szembenézésről, a szerepek és a szülői minta párhuzamáról, mesterekről, a színházi szakmát megrázó kérdésekről, többek között a Gothár-ügyről és a taotörvényről beszélgettünk Udvaros Dorottyával.