Nagy Gábor
Szerzőnk

Nagy Gábor

hvg360 Nagy Gábor

Jeff Gedmin: Amerika bajainak felmérése nélkül nem lehet megszabadulni a trumpizmustól

Több összetartó folyamat eredményeként, a csalódottak elitellenes dühére ráérezve lehetett elnök a most távozó Donald Trump. De a velünk maradó, és a republikánus párt szervezetét megtámadó trumpizmust okozó problémák felismerése nélkül Joe Bidennek és a demokratáknak sem lesz egyszerű dolga megtalálni az orvosságot – magyarázza a HVG-nek Jeff Gedmin, a washingtoni American Purpose online magazin főszerkesztője, a Szabad Európa Rádió volt igazgatója.

hvg360 Nagy Gábor

A nap, amelyet Amerika sosem feledhet

Az elektori szavazatok számlálásának napjára, a szerinte elcsalt elnökválasztás ellen hívta harcba a híveit Donald Trump, és ők hallgattak rá. Az eredmény megdöbbentő látvány volt, ahogy a kongresszusi rendőrség sorait félresöpörve a Trump melletti tüntetők betörtek a Capitolium épületébe, ahonnan ki kellett menekíteni a képviselőket és a szenátorokat. A példátlan szerdai események még nem tudni, milyen nyomot hagynak az amerikai demokrácián, politikán és a republikánus párton.

HVG Hetilap Nagy Gábor

Viszlát, és kösz a halakat!

Az utolsó pillanatban jutott egyezségre az EU és az Egyesült Királyság a Brexitről, ami így is bőven ígér megrázkódtatást. Az igazi győzelem az, hogy az alku nem szakította el a briteket az uniótól, de nem is tette mások számára vonzóvá a kilépést.

hvg360 Nagy Gábor

Hongkong rettenthetetlen kölyök forradalmára megszégyeníti Kínát

Még csak 24 éves, de már tíz éve ellenzéki aktivista Hongkongban Joshua Wong, akit több mint egy évre börtönbe zárnak, ahogyan Peking egyszer szorosabbra fogja a gyeplőt a különleges adminisztrációs területén. Ezzel fittyet hány arra, mit ígért a szabadságjogok tiszteletben tartásáról 1997-ben, amikor visszakapta a várost.