Németh András
Szerzőnk

Németh András

Autó Németh András

Öt éven belül a szalonokban lehet az üzemanyagcellás BMW

Jövőre készül el a BMW X5-ének hidrogén-üzemanyagcellás változata, a BMW i Hydrogen NEXT. A jármű hatótávolsága 500 kilométer, s ha elég gyorsan nő az üzemanyag-töltőállomások száma és elérhetővé válik a megfizethető „zöld” hidrogén, akkor már 2025-ben megjelenhetnek a szalonokban a német gyártó kereskedelmi forgalomba kerülő üzemanyagcellás járművei.

Zhvg Németh András

Hiába a naptevékenység minimuma, nem áll le a felmelegedés

Sokéves mélypontjára zuhant a Nap aktivitása, ám hiába csendes központi csillagunk, nem áll meg a globális felmelegedés. A NASA szerint ugyanis az emberi tevékenység következtében a légkörbe került szén-dioxid által okozott megnövekedett üvegházhatás bőven kompenzálja az esetleges hűtő hatást.

Tech Németh András

Torrentezés és milliárdok: Így érinti a Vodafone-t a koronavírus-járvány

A járványhelyzet miatt lelassult a magyarországi 5G-hálózat fejlesztése, s az elmaradt bevételek, illetve a pluszkiadások a távközlési vállalat mintegy ötmilliárd forintjába kerültek – erről, valamint a Vodafone-UPC összeolvadásról és az 5G-vel kapcsolatos összeesküvéselméletről beszélt Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország igazgatótanácsának alelnöke.

Világ Németh András

Ember tervez, a válság végez – repedezik Putyin rezsimje

Belső ellentétek feszítik a húsz éve hatalmon lévő Vlagyimir Putyin nevével fémjelzett orosz elitet, s miközben a koronavírus-járvány közepette az államfő a szokásosnál kevésbé aktív, népszerűsége igencsak olvadóban van. S míg 2014-ben a Krím elfoglalásával az egykori KGB-ügynök maga mögé állította a nemzetet, most nem látszik, mi lehet az „új Krím”.

hvg360 Németh András

„Az aranyozott kereszt és a vörös csillag fénye együtt ragyogja be az orosz múltat és a jelent”

Vlagyimir Putyin újraértelmezi a történelmet – mondta a HVG-nek Stark Tamás, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa. Úgy véli, az orosz elnök agresszív nacionalizmusában központi helyet foglal el a Szovjetunió második világháborús győzelme, amelyet most sem akárhogy ünnepeltek meg Oroszországban.