Hamvay Péter
Szerzőnk

Hamvay Péter

hvg360 Hamvay Péter

Megszűnik a POSZT

A kormány kultúrharcának legfrissebb zsákmánya a Pécsi Országos Színházi Találkozó, amely nemcsak nevet vált, de végleg el is tűnhet a kínálatból.

HVG Hetilap Hamvay Péter

Üdv a klubban!

Az első adatokat kedvezően értékelik a Klubrádiónál, a hallgatóik többsége megtalálta az adást a 92,9-es frekvencia lekapcsolását követően. A Médiatanács közben intő álmot látott, s megkezdte pályázatuk alaki vizsgálatát. De az online térben sem magányos partizánok.

HVG Hetilap Hamvay Péter

Nem szól a rádió

Lekapcsolják a Klubrádiót: a bíróság első fokon jogszerűnek találta, hogy a Médiatanács nem hosszabbította meg a frekvenciaengedélyét. A hatalom évek óta hajlítgatja a jogszabályokat, hogy bizonytalanságban tartsa, illetve ellehetetlenítse az egyetlen ellenzéki rádiót.

HVG Hetilap Hamvay Péter

A világot elnyelő deszkák

Az Orbán-rendszerrel szembeni ellenállásnak kevés olyan erős szimbóluma volt, mint a terelőszalaggal lezárt, az előtetőről őrszemekkel védett pesti Vas utcai épület, az Ódry Színpad. Nem véletlen hát, hogy az új vezetés visszaadná azt a református egyháznak, és egy tollvonással dobná ki megannyi színészgeneráció meghatározó emlékét. A névadó dédunokája már most kéri, hogy ősének az előtérben álló szobrát adják át azoknak, akik méltók rá: „a szabad művészeknek, bátor oktatóknak és diákoknak, akik ma Magyarországon ébren tartják a szabadság lángját”. Fischer Gábort ugyanis a történtek az 1930-as évek támadásaira emlékeztetik.