Hirdetés 2020. szeptember. 18. 13:25

„Fejlődésre ítélve” – telephelyet vált a TÜV Rheinland

A magyar cég teljesítménye kivívta az anyavállalat elismerését

Ha valaki mostanság a műszaki vizsgálati, ellenőrzési, felügyeleti és tanúsítási tevékenységet folytató TÜV Rheinland Intercert Kft. budapesti címét keresi az interneten, két különbözőt talál: a „még” a Váci úton, a Lehel tér mellettit vagy – néhány kilométerrel arrébb – „már” a Gizella utcait. A németországi székhelyű csoport magyar leányvállalata ugyanis kinőtte jelenlegi telephelyét, és egy modern, saját kialakítású helyre, a Siemens Zrt. szomszédságába, a Gizella Loft irodaházba költözik.

Cégünk folyamatosan fejlődik – mondja Novák Miklós ügyvezető igazgató –, és ez a fejlődés ebben az öreg épületben már nem folytatható. Permanens növekedésünknek köszönhetően társaságunk már a cégcsoport ötödik legnagyobb vállalata Európában. Száznál is több magasan kvalifikált mérnököt foglalkoztatunk, így nagy beruházás mellett döntöttünk, amit a német központ is támogat. Tizennyolc lehetséges helyszínt néztünk meg, és végül az a döntés született, hogy a Gizella Loftban hosszú távra bérelünk egy 6000 négyzetméternyi területet.”

Az elfogadott stratégia értelmében a budapesti cég egy olyan központi vizsgálólaboratóriumot (central labot) is kialakít és üzemeltet, amelyben a világ minden tájáról ideküldött anyagokat, berendezéseket fognak tudni bevizsgálni. Amint arra Kovács Gábor üzleti területvezető emlékeztet, a magyar leányvállalatnál a TÜV Rheinland cégcsoport teljes tevékenységi skálája (terméktanúsítás, termékmegfelelőség, CE-jelölés, inspekció, ipari létesítmények ellenőrzése, minőségirányítási rendszerek tanúsítása, oktatás stb.) megjelenik.

A szeptemberre befejeződő költözés tervezése már jó két éve elkezdődött, a tényleges költözés pedig mintegy három hónapot vett igénybe.„A szerződések megkötése is nagy kihívás volt, mert Európában nincs olyan sok cég, amelyik korábban tervezett és épített már ilyen laborstruktúrát” – jegyzi meg Kovács Gábor.

Hidas Gergely üzletág-igazgató örül annak, hogy az új laborok kialakításánál a nulláról indulhattak:

Ez minőségi ugrást jelent; így a legújabb technológiákat tudtuk beletervezni. Jó példa erre a Magyarországon kereskedelmi forgalomban elérhető legnagyobb,  legújabb és a térségben legjobb elektromágneses (EMC) mérőhely. Az új beruházás annak köszönhető, hogy a magyar szakemberek folyamatosan átlagon felüli eredményeket érnek el. A 6000 négyzetméterből 5000-en vizsgálólaboratóriumok lesznek, amik elsősorban a hazai ipari termelés világpiacra jutását támogatják.”.

Kovács Gábor ehhez még hozzáteszi, hogy a TÜV Rheinland megmarad annál a filozófiánál, hogy saját laborkapacitással végzi a méréseket és vizsgálatokat, és megbízható, az igényekhez rugalmasan alakítható infrastruktúrával áll a megrendelői rendelkezésére.

„Ez a cég fejlődésre van ítélve. Megítélésem szerint ez egy nagyon értékes és érdekes munkahely! Itt mindennap új dolgokat kell vizsgálni, gyakran külföldi kollégák jönnek ide, vagy éppen mi vizsgálunk más országokban. Intenzív és vonzó munkakörnyezetről beszélünk, és mindez még inkább igaz lesz az új, 21. századi körülményeket biztosító telephelyen” – zárja a beszélgetést Novák Miklós.

 

Szem, testőr, referencia

Sokan mondják a TÜV Rheinlandról: Mi vagyunk a „cégek „szeme”, mert megnézzük, és biztosítjuk, hogy a beszállítók azt és olyan minőségben szállítsanak, ahogyan az elvárható. Mi vagyunk az emberek „testőre”, hiszen biztonságot adunk, mert az általunk bevizsgált készülék nem fogja őket megrázni, a megvásárolt szék nem fog szétesni stb. Az a cég, amelyik velünk vizsgáltatja be a termékét, és arra felteheti a TÜV Rheinland emblémát, olyan referenciát kap, amivel sokkal könnyebben el tudja adni az adott terméket.

További információk

 

Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról