Plázs hvg.hu 2014. augusztus. 01. 10:02

Elképesztő videó: fuldokló varjút ment meg a Fővárosi Állatkert medvéje

Az állatvilág faji előítéletek nélküli hősiességének újabb bizonyítéka ez a budapesti állatkertben készült videó, amelyben az internet népe által csak "vegetáriánus medve"-ként titulált főhős egy fuldokló varjút ment ki saját medencéjéből - majd nekiáll almát majszolni.

A remekművet egy szlovén YouTube-felhasználónak, Aleksander Medvešnek köszönhetjük, aki attenborough-i alapossággal dokumentálta a rettenthetetlen, mégis vajszívű medve hőstettét. A halál torkából való menekülés után a varjú eleinte még sokkos állapotban hevert a parton, rövidesen azonban kezdett rájönni, hogy páratlan esemény részese volt, és "vigyázzállásban", tiszteletteljesen bámulta a diadalittasan kamera felé cammogó társát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!