Nem olyan régen lehetett arról olvasni, hogy egy csapat búvár fogyasztható, 200 éves pezsgőt talált a habok alatt. Most egy szlovén vállalkozó direkt hullámpincében érlel, azt mondja, az egyedülálló technika a legjobb érlelést biztosítja - olvasható a Borravaló.hu oldalon.
Ivan Simonic hat hónapig érlelt borokat az Adriai-tengerben, 30 méter mélyen. A szlovén borász szerint a 12-13 fokos hőmérséklet és a körülmények - például a nyomás - a legmegfelelőbbek a borok érlelésére. Ezen kívül az állandó tengeri ringás jót tesz a pezsgőknek, így a szlovén borász szerint nincs szükség a különben szokásos eljárásokra. Mennyibe kerül egy ilyen pezsgő? A Borravaló.hu oldalon megtudhatja.
Világ
MTI
2010. november. 17. 14:39
Megkóstolják a hajóroncsban talált történelmi pezsgőket
Gasztro
Varga Márta
2010. november. 19. 09:40
Champagne körút:a tíz legjobb francia pezsgő
Tech
MTI
2010. július. 18. 16:15
A világ legöregebb pezsgőjére bukkantak svéd búvárok
Tech
MTI
2010. szeptember. 03. 12:18