Kult hvg.hu 2021. május. 04. 23:13

Döntöttek: szeptemberben megrendezik az Ünnepi Könyvhetet a Vörösmarty téren

A hagyományosan nyáron megtartott, tavaly elmaradt könyves fesztivált szeptember 2. és 5. között rendezik meg a szokott helyszínen.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöksége szerdai ülésén úgy döntött, hogy figyelembe véve a jelenleg hatályos járványügyi előírásokat, valamint a Könyvhéten előzetesen részvételét jelző könyvkiadók többségének véleményét, a 92. Ünnepi Könyvhetet 2021. szeptember 2-5. között rendezi meg a tervek szerint a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén – adta hírül honlapján a szervezet.

A hagyományosan nyári rendezvényt 2020-ban előbb szeptemberre halasztották, majd augusztus végén közölték: mégsem tartják meg. Idén januárban aztán arról volt szó, hogy június 10. és 13. között rendezik majd meg a Könyvhetet; ehelyett döntöttek a szeptemberi dátum mellett.

Az ősz elején rendezendő könyvvásáron az MKKE külön figyelmet fordít a látogatók és a Könyvhéten dolgozók biztonságára, maszkokkal, kézfertőtlenítő állomásokkal, szellősebb pavilon-elrendezéssel készül, miközben a látogatóknak a korábban megszokott és általuk elvárt, teljes könyvheti élményt kívánja biztosítani – írja a közlemény, hozzátéve, a rendezvényen a megszokott módon könyvbemutatókat, gyerekprogramokat és szerző-olvasó találkozókat is terveznek majd szervezni.

Az MKKE januári közleménye a másik, hagyományosan tavasszal tartandó, idén elmaradt könyves rendezvényről, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválról azt írta: az eseményt ősszel, október-november folyamán tartják meg; időpontot csak később jelölnek meg. A fesztiválon a díszvendég Lengyelország lesz, a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics pedig ígéretet tett, díszvendégként részt vesz a rendezvényen.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Tech Bedő Iván 2021. május. 13. 13:12

Ha már a rendőrséget is zsarolják, akkor tényleg baj van

A hackerek az ellopott adatokat már nemcsak titkosítják, hanem azzal zsarolnak, hogy ki is szivárogtatják az érzékeny információkat. A kiberbűnözők eszköztára bővül, már nem félnek közművek - mint most egy olajvezeték - ellen bevetni őket, vagy akár a hatóságokat is támadják. A háttérben felsejlenek a kevésbé demokratikus berendezkedésű államok.