Kult hvg.hu 2021. március. 08. 10:11

Önnél is elindult a „Nem tudok belépni a Krétába”-verseny?

Március 8-tól az általános iskolák is átálltak a tantermen kívüli online munkarendre. Az állam által erőltetett platform, a Kréta azonban nem mindenhol működik megfelelően.

„Szuperül működik. Ja, nem. Egy újabb NER sikertörténet”, „Nálatok is porzik a Kréta?”, „Nálunk az egyik gyereknél nem a Krétát nyomják, ott működik is flottul az online tanítás”, "Elindult a Nem tudok belépni a Krétába verseny 2.0" – Csak néhány szülői komment hétfő reggel, amikor még csak néhány órája kezdődött el a mostani online tanítási időszak.

Máshol, bár akadozva, de működik, megint máshol nincs panasz a rendszerre.

Ön mit tapasztalt, mennyire használható a Kréta? Kérjük, írja meg az [email protected] címre!

A Kréta egy több milliárd forintból fejlesztett tanulmányi rendszer, amit legutóbb a Digitális Kollaborációs Térrel is frissítettek, amit épp azért fejlesztettek ki, hogy a digitális munkarendben „szükségtelenné tegye” más oktatási szoftverek használatát.

A rendszer egyébként a 2017/2018-as tanévben vált kötelezővé az iskolákban, fejlesztésére már ezt megelőzően több százmillió forintot költöttek, azóta újabb 7–8 milliárd forintba került.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám 2021. április. 20. 06:30

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Elképesztően magas a halálozás azok között a Covid-betegek között, akiket lélegeztetőgépre kapcsolnak, akiket viszont ennél enyhébb módszerekkel kezelnek, túlélhetik. A szakemberek szerint viszont nem véletlenül találták fel a gépeket, azok nem halálos ítéletet jelentenek, hanem éppen az utolsó esélyt az életre. Javíthatna a halálozási számokon, ha az orvosok feltehetnék a kérdést, amely alapján meghozhatnák a legnehezebb döntést: kinek több az esélye a túlélésre? Itthon ez egyelőre tabu.