Kult hvg.hu 2019. január. 30. 06:45

Mégsem a művészparcellába temetik Andy Vajnát

A Blikk szerint találtak egy alkalmasabb helyet a Fiumei úti sírkertben.

Várhatóan nem Kerényi Imre, Makk Károly és Jancsó Miklós mellett lesz Andy Vajna végső nyughelye: a Blikk úgy tudja, a producert, kormánybiztost a kormányzat közbenjárására a 19-es parcellában búcsúztatják. Ez a lap szerint nemcsak előkelőbb, hanem zárt körű temetés rendezésére is alkalmasabb, mert az Árkádsor jelentősen leárnyékolja a sírkert fő útja felől, a Batthyány-mauzóleum pedig bástyaként védelmezi, és autóval is könnyen megközelíthető.

Vajna sírja Demján Sándoré és Madarász Viktoré közelében lehet.

Az korábban kiderült, hogy a csütörtöki búcsúztatás nem lesz sajtónyilvános, ezért további információt sem adnak ki róla. A sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézet Főigazgatói Kabinetének sajtófőnöke annyit azonban elárult, hogy a temetés idejére nem zár be az intézmény, csak a 19-es parcellát kerítik el és biztosítják őrökkel déltől 4 óráig. Csak az léphet be, akinek a neve a listán szerepel.

Ugyancsak a Blikk írta meg, hogy a temetésen várhatóan a hollywoodi sztár és korábbi kaliforniai kormányzó, Arnold Schwarzenegger mond majd beszédet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról