A Harry herceg és Meghan Markle windsori menyegzőjét követő fogadáson és vacsorán ugyancsak torkoskodhattak az előkelő alattvalók. De bármely mezítlábas polgár is belekóstolhatott az ünnepi tortába és a desszertekbe. Legalább is virtuálisan.
Az már korábban is kiderült, hogy az ifjú pár esküvői tortája kizárólag bio-alapanyagokból készült, bodzás és citromos ízesítéssel, vajkrémmel borítva, díszítéséhez pedig élő virágokat használtak. A megbízást erre a kaliforniai származású Claire Ptak cukrászséf kapta, aki a londoni Violet Cakes (Ibolya sütemények) cukrászpékség tulajdonosa. Hogy hány brit cukrászdában, háztartásban készül ilyen torta a következő hetekben, hónapokban, meg se saccoljuk, de akár mi is megpróbálkozhatunk vele itt a csatornán túl, hiszen a recept publikus lett (a Kensington Palace kiadta).
Ám nemcsak a neves esküvői torta specialistájának akadt dolga az ünnepi desszerttel, a királyi palota cukrászai is teljes bevetéssel „gyúrtak” a nagy napra.
Selwyn Stoby cukrászséf irányításával készültek az esküvői édességek, amelyeket gondosan dokumentáltak a királyi család internetes portálján. A koronás familía egyik legnagyobb kedvence - és mindig sikert arat, egész évben készítik a cukrászaik - a szarvasgombás csokoládé. Legalábbis ez jön be legjobban Harry hercegnek, de nemcsak ő, hanem a rokonság apraja-nagyja is igen kedveli.
Érdekes, hogy szokásos angol pudingokat nem kapott a násznép. Más nyalánkságok kerültek a választékba. Köztük a francia crème brûlée (égetett krém) katalán változata, a crema catalana. A tipikus katalán desszert tojássárgájából kevert krém, amelyre égetett cukor kerül. Szerepelt a desszertválogatásban az olasz eredetű panna cotta is:tej, tejszín és cukor főzetéből, zselatinnal elkeverve, mangós ízesítéssel, jól kihűtve.
Az aprósütemények közül az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék, a nálunk is népszerű macaronok színesítették az esküvői finomságok palettáját.