Vállalkozás hvg.hu 2021. március. 25. 11:15

Megint feljelentették az RTL-t a szivárványcsaládok miatt, de a Médiatanács szerint nem történt jogsértés

A #családazcsalád kampányról számoltak be egy híradós riportban, és ez még az NMHH Médiatanácsa szerint sem sérti senkinek a jogait.

Nem találta megalapozottnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa azt a friss panaszbeadványt, amely „A család az család” elnevezésű kampány eredményéről szóló, az RTL Híradóban sugárzott riportot kifogásolta – írja a Media1. A Médiatanács szerint nem történt jogsértés a hírműsorban.

A Médiatanács ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a szivárványcsaládokról szóló, társadalmi célú reklámok miatt március 2-án indított eljárás még folyamatban van, a mostani döntés azt nem érinti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról