Vállalkozás hvg.hu 2020. november. 19. 13:40

A kormány 21 milliárdot ad egy fürdőre, amit a Mészáros-gyerekek érdekeltsége épít

Jelentős állami támogatásból épül vízi élménypark Győrben. Az egyik kivitelező cég nem sokkal az után került Mészáros Lőrinc érdekeltségéből Mészáros Lőrinc gyerekeinek érdekeltségébe, hogy megnyerte a közbeszerzést.

A Modern Városok Program keretében a győri vízi élménypark építésére 21 milliárd 367 millió, a szolnoki Tiszaliget fürdő fejlesztésére pedig 2,3 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány – írja a Napi.hu a Magyar Közlönyben megjelent határozatra hivatkozva.

A győri vízi élménypark előkészítésére már kapott a város 750 millió forintot. A mostani 21 milliárd 367 millió forint az építés költsége, a következő ütemezés szerint:

  • 2020-ban 2 milliárd 451 millió,
  • 2021-ben 7 milliárd 482 millió,
  • 2022-ben 11 milliárd 433 millió forint.

Az élménypark felépítésére kiírt közbeszerzést június közepén egyedüli ajánlattevőként a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., valamint az Euro Generál Zrt. konzorciuma húzta be.

Az Euro Generálban júliusig részesedése volt Mészáros Lőrinc tőzsdei érdekeltségének, az Opus Nyrt.-nek.

Az Opust azonban július 15-i hatállyal törölték a tulajdonosok közül, ugyanakkor felvették a Mészáros gyerekeinek (Beatrix, Ágnes, ifj. Lőrinc) érdekeltségébe tartozó Fejér-B.Á.L. Zrt.-t.

A szolnoki Tiszaliget fürdőfejlesztési projektre a jövő évi költségvetésből 2 milliárd 291 millió, a 2022-es büdzséből 8,6 millió forintot biztosított a kormány.

Javítás: Cikkünk korábbi változatában tévesen az szerepelt, hogy a szolnoki projektre 2022-re 8,6 millió helyett 8,6 milliárd forint szerepelt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.