Vállalkozás hvg.hu 2019. április. 12. 11:41

Mészáros Lőrinc lánya technikai okból került a NAV szégyenlistájára

A könyvelője hibázott, egyébként nullás bevallások lettek volna.

Mint tegnap megírtuk, Homlok-Mészáros Ágnes, a volt felcsúti polgármesterként és Orbán Viktor malacperselyeként ismert Mészáros Lőrinc lánya is felkerült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listájára. Ez az adatbázis azokat listázza, akik legalább két éve nem tettek eleget az áfabevallási kötelezettségüknek.

Homlok-Mészáros Ágnes szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, ellenőriztette az információt (amely eredetileg a G7.hu gazdasági portálon jelent meg) a könyvelőirodájával. A vizsgálat során kiderült, hogy ő minden évben benyújtotta adóbevallását, viszont az iroda 2017-ben technikai hiba miatt nem juttatta el az egyéni vállalkozói tevékenységére vonatkozó, egyébként nullás bevallásokat az adóhivatalhoz.

Adófizetés elmulasztásával ez a hiba nem járt – olvasható a közleményben. A hiányzó bevallásokat pótolni fogják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!