Vállalkozás MTI 2017. április. 12. 22:14

Mészáros Lőrincék vételi ajánlatot tettek a Konzumra

Kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett a Konzum PE Magántőkealap a Konzum Nyrt. 25 forint névértékű részvényeire 86,64 forintos árfolyamon. A Konzum igazgatósága nem javasolja az ajánlat elfogadását a részvényeseknek.

A felajánlott ár megegyezik az ajánlat felügyelet részére történő benyújtását megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárával. Az ajánlatot április 14. és május 15. között fogadhatják el a részvényesek - közölte a Konzum. 

A társaság igazgatósága viszont nem javasolja a részvényeseknek a vételi ajánlat elfogadását. Véleményükben azt írták, a határozat elfogadásának időpontjában a részvények tőzsdei árfolyama magasabb, részvényenként 123 forint volt.

Hozzátették, a cég érdeke, hogy a közkézen lévő részvények minél nagyobb számban megmaradjanak, és "ezáltal biztosított legyen a szükséges széleskörű részvényesi ellenőrzés, a társaság folyamatos tőzsdei jelenléte, a működés nyilvánossága".

Az ajánlattevő is tőzsdén akarja tartani a céget hosszabb távon. 

Az ajánlattevő a vételi ajánlat során összehangoltan jár el a Konzum Management Kft.-vel, a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt.-vel, valamint Mészáros Lőrinccel és Jászai Gellért Zoltánnal, akiknek a nevében a vételi ajánlatot a Konzum PE Magántőkealap teszi meg. 

Az összehangoltan eljáró személyek az ajánlat megtételének időpontban 75 százalékos befolyással rendelkeznek a Konzumban: a Konzum PE Magántőkealap 45 százalékkal, Mészáros Lőrinc 19,57 százalékkal, Jászai Gellért pedig 10,43 százalékkal. 

Jászai Gellért tölti be az igazgatóság elnökének posztját a Konzumban, az ajánlattal kapcsolatos véleményt is ő írta alá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról