Vállalkozás hvg.hu 2017. március. 01. 16:25

Településenként lehet böngészni a földesurakat - Mészáros Lőrinc cége 143 milliót kapott tavaly

Mészáros Lőrinc, cége, és családtagjai összesen több mint 168 millió forint agrártámogatást kaptak tavaly - derül ki a K-Monitor agrártámogatásokat összegző infografikájából.

A K-Monitor nevű civil szervezet idén is összeszedte és egy infografikába rendezte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól kapott adatokat, így látható, hogy melyik faluban ki volt a legnagyobb földesúr és ki kapta a földjei után a legtöbb uniós pénzt - hívja fel a figyelmet az Index.

Az infógrafikából kiderül, hogy Felcsúton Mészáros Lőrinc és családja összesen több mint 168 millió forint agrártámogatást kaptak 2016-ban. Ebből a polgármester saját nevén csak 1,8 milliót vett fel, viszont kapott még a lánya és a felesége is, az amúgy elég vacakul teljesítő cégét, a Búzakalász 66. Kft.-t pedig több mint 143 millió forinttal támogatta az állam. Viszont az is látszik a K-Monitor infografikáján, hogy ez komoly visszaesés a 2015-höz képest, akkor például csak a Búzakalász 316 millió forintot kapott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról