Itthon hvg.hu 2021. április. 27. 18:35

Az ellenzék soraiban ülő képviselők segítettek be a Fidesznek a keddi szavazásnál

Többek közt Volner János is amellett volt, hogy a közvagyon alapítványi kézbe kerüljön.

A parlament kedd délelőtt megszavazta a vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényeket, mellyel rengeteg közvagyon került ki az állam kezéből. Emellett összesen 12 egyetem került alapítványi vagy egyházi fenntartásba.

A 444.hu emlékeztet rá, hogy a legutolsó alkotmánymódosítás óta a vagyonkezelő alapítványokkal kapcsolatos törvények sarkalatosnak számítanak, így az elfogadásukhoz a jelenlévő képviselők kétharmadának igen szavazatára van szükség. A kormánytöbbségnek pedig annak ellenére is összejött a 133 szavazat, ráadásul nem egy alkalommal, hogy a fideszes Bányai Gábort továbbra is lélegeztetőgépen tartják.

Ez úgy tudott megvalósulni, hogy a Fidesszel és a KDNP-vel együtt voksolt

  • Ritter Imre német nemzetiségi szószóló, korábbi budaörsi fideszes képviselő (aki rendszerint így tesz);
  • a jelenleg független, korábban a Mi Hazánkban, illetve a Jobbikban is politizált Fülöp Erik,
  • valamint Volner János, a Volner Párt elnöke, korábbi mi hazánkos, illetve jobbikos.

A történtekre Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő külön Facebook-bejegyzésben reagált. Mint írta, “Erik és János feltűnően gyakori vendég és szokatlanul kedves fogadtatásban részesül a propagandamédiában. Imre pedig magát a parlamenti széket kapta ajándékba, hogy minden eshetőségre felkészülve bebiztosítsa a kétharmadot”.

Szél Bernadett szintén független országgyűlési képviselő pedig úgy kommentálta a jelenséget, hogy Fülöp és Volner ott ülnek előtte, az ellenzéki padsorokban. “Ez a politikának egy olyan bugyra, aminél sötétebb kevés van, arról fogalmam sincs, hogy intézik ezt az urak, de az én világomban legyen mindenki ott, ahova tartozik, úgyhogy tényleg, ezek után fogják magukat és üljenek át a Fideszbe” – írta.

*Cikkünkben hibáztunk, mikor Ritter Imrét a Mi Hazánk politikusaként mutattuk be. A tévedésért elnézést kérünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Tech Bedő Iván 2021. május. 13. 13:12

Ha már a rendőrséget is zsarolják, akkor tényleg baj van

A hackerek az ellopott adatokat már nemcsak titkosítják, hanem azzal zsarolnak, hogy ki is szivárogtatják az érzékeny információkat. A kiberbűnözők eszköztára bővül, már nem félnek közművek - mint most egy olajvezeték - ellen bevetni őket, vagy akár a hatóságokat is támadják. A háttérben felsejlenek a kevésbé demokratikus berendezkedésű államok.