Itthon hvg.hu 2021. április. 10. 12:55

Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

Pénzes János és Ondó Dénes tőrzsörmester két perc alatt ért a helyszínre, elismerést és jutalmat kaptak.

Kedden hajnalban borult lángba egy kórterem az óbudai Szent Margit kórházban, de Pénzes János és Ondó Dénes törzsőrmesterek a riasztás után két percen belül a helyszínen voltak, és kihoztak egy beteget a lángok közül. Ezután egy másik, a folyosón fekvő magatehetetlen férfit vittek ki a mentőkhöz.

Halálos áldozata is van a hajnali budapesti kórháztűznek

Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz a rendőrség.

A két törzsőrmester csütörtökön kapott elismerést és jutalmat Terdik Tamás rendőr dandártábornoktól, Budapest rendőrfőkapitányától - jelentette a police.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Arató László (EUrologus) 2021. május. 08. 14:00

Feladtuk a leckét az EU-nak az orosz és a kínai oltással

Amíg nincs egységes uniós Covid-igazolás, tagállami szinten szabályozzák a beutazási szabályokat. Ezek eléggé eltérőek jelenleg is, de még bonyolultabbá teszi a helyzetet, hogy csak Magyarországon használnak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által nem jóváhagyott vakcinákat is. Vannak országok, amelyek erről tudomást sem vesznek, mások részben alkalmazkodnak, néhányan pedig teljes mértékben.