Itthon hvg.hu 2021. március. 02. 16:35

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

A Jobbik volt elnöke szerint „igazságtalan, indokolatlan, abszurd és diszkriminatív helyzet”, hogy a külföldön dolgozó magyaroknak csak nagykövetségen vagy hazautazva van lehetőségük voksolni.

Online népszavazást indít a Vona Gábor által vezetett Második Reformkor Alapítvány a külföldön élő magyarok levélszavazatáról – jelentették be kedden a Facebookon. Az alapítvány azt szeretné, hogy külföldön élő, dolgozó magyarok is szavazhassanak levélben az itteni választásokon, függetlenül attól, hogy melyik országban laknak.

Jelenleg csak azok a határon túli választópolgárok jogosultak levélben szavazni, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel. A törvény értelmében a külföldön dolgozó magyaroknak pedig csak nagykövetségen, vagy hazautazva van lehetőségük voksolni. A Jobbik volt elnöke szerint ez

egy igazságtalan, indokolatlan, abszurd és diszkriminatív helyzet”.

A volt pártelnök szerint a népszavazás a koronavírus miatt is aktuális, hiszen elég valószínű, hogy a jövőben sokkal nehezebb lesz majd utazni. Ez a külföldön élő magyarok dolgát pedig még nehezebbé teheti a voksolások előtt.

Vona a Fülkében: Orbán és Gyurcsány kéz a kézben jár, együtt kell leváltani őket

A Jobbik volt elnöke szerint digitális diktatúra az, amit Orbán Viktor felépített Magyarországon. Vona Gábor volt a hvg.hu podcastjának, a Fülkének a vendége.

A témában zajló szavazás március 14-én indul, és három hétig tart majd. Vona közben társadalmi vitát is kezdeményezne a kérdésről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Tech Bedő Iván 2021. május. 13. 13:12

Ha már a rendőrséget is zsarolják, akkor tényleg baj van

A hackerek az ellopott adatokat már nemcsak titkosítják, hanem azzal zsarolnak, hogy ki is szivárogtatják az érzékeny információkat. A kiberbűnözők eszköztára bővül, már nem félnek közművek - mint most egy olajvezeték - ellen bevetni őket, vagy akár a hatóságokat is támadják. A háttérben felsejlenek a kevésbé demokratikus berendezkedésű államok.