Itthon hvg.hu 2021. február. 19. 17:33

Jövő héttől oltanak a kínai vakcinával

Közel 28 ezer darab Sinopharm oltóanyag lesz elérhető Pest megyében.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A jövő héttől már olthatnak a kínai Sinopharm vakcinával Pest megyében – írja az ATV.hu egy a Híradó birtokába került levélre hivatkozva. A levélben – melyet a Pest Megyei Oltási Munkacsoport vezetője szignózott, és a Pest megyei háziorvosok kaptak meg csütörtökön –  az áll, hogy

február utolsó hetében a Szputnyik és Moderna vakcinákkal nem, a kínaival azonban olthatnak a szakemberek.

A kínai oltóanyagból megyei szinten 27 793 "darab" lesz elérhető a levél szerint. Eközben 420 ampulla AstraZeneca- és 300 ampulla Pfizer-vakcina is rendelkezésre áll majd.

Müller: Kielégítő a kínai vakcina dokumentációja, hamarosan kezdődik az oltás

Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján megerősítette, a harmadik hullám felívelő szakaszában vagyunk.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról