Itthon hvg.hu 2021. január. 07. 15:21

Bayer Zsolt szerint Hadházy nem indíthat ellene végrehajtást

Bayer Zsolt szerint a honfitársai már kifizették a 300 ezer forintos kártérítést Hadházy Ákosnak. A képviselő szerint viszont a publicistát a barátai átverték.

A blogján reagált arra Bayer Zsolt csütörtökön, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő végrehajtást indított ellene, mert Bayer egy korábbi ügyben nem fizette meg neki azt a kártérítést, amire a bíróság kötelezte. A korábbi ügy abból fakadt, hogy a publicista több írásában is sértegette Hadházyt, a bíróság ítélete szerint ezért 300 ezer forintot kell Hadházynak fizetnie.

Bayer most közölte, hogy ezer honfitársa vállalta névvel, címmel, aláírással, hogy egyenként 300 forintnyi összeget átvállal tőle a Hadházynak fizetendő büntetésből. Azt is hozzátette, hogy ez az ügyvédje ötlete volt, s azért szükséges, hogy Hadházy minden körülmények között köteles és kénytelen legyen ötforintosokban elfogadni a 300 ezer forintot. Ugyanis így ezer embertől kap egyenként 300 forintot ötforintosokban.

A kormánypárti publicista szerint az aláírt nyilatkozatok hamar összegyűltek, ügyvédi letétben vannak, azokat a 300 forintokat, amelyeket már elküldtek a Hír TV-hez, bevitték az ő országgyűlési képviselő barátai, vagy azok munkatársai a Képviselői Irodaházba és letették a nevére. Mindez Bayer szerint már tavaly szeptemberben megtörtént. Az ő jogértelmezése szerint, mivel a honfitársai átvállalták a büntetés kifizetését, ők tartoztak Hadházynak, de a pénzt egyébként már megkapta tőlük.

Bayer Zsolt azt is hozzátette, hogy Hadházy Ákos (akit konzekvensen akárminek nevez az írásában) majd felveszi a kapcsolatot az ügyvédjével, végrehajtani pedig a lónak a f....t fogja. (Az egyébként nem véletlen, hogy az újságíró ezt a trágár kifejezést használta ebben az esetben: A képviselő 2019 októberében egy ilyen feliratú táblával is meghekkelte Orbán Viktor beszédét a Parlamentben.)

Hadházy minderre a Facebookon reagált. Azt tanácsolta Bayernek, hogy "válogassa meg jobban a barátait, mert azok a jelek szerint átverik." Mindössze egy pécsi hölgy küldött egy kisebb csomagot neki, amiben a dobozka súlya és a csörgés alapján ötforintosok lehettek, de azt visszaküldték. Azt pedig jelezte, hogy a Képviselői Irodaház portáján nem vesznek át csomagokat.

A képviselő szerint a publicista nem háríthatja másra a tartozást és neki sem kell mástól elfogadnia semmit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról