Itthon hvg.hu 2020. december. 31. 17:32

Kovács Zoltán: 2020 a Magyarországról szóló szörnyű tudósítások éve volt

Szilveszterkor sem hagyja nyugodni Kovács Zoltánt, milyen a magyar kormány nemzetközi sajtóvisszhangja.

Rémes év volt 2020, de ez volt a Magyarországról szóló szörnyű tudósítások éve is, ilyen nevetséges még soha nem volt a mainstream média – írta Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő az About Hungary oldalon. Három pontot sorolt fel, amelyben szerinte nagyon rossz és téves sajtóvisszhangja volt a magyar kormánynak, pontosabban az ő olvasatában Magyarországnak:

  • a felhatalmazási törvényről azt írták a nyugati médiában, hogy autoriter rendszerré teheti az országot,
  • többen antiszemitizmussal vádolták a kormányt,
  • a német tévében pedig humoristák idiótának nevezték, máskor pedig Hannibal Lecterhez hasonlították Orbán Viktort.

Azzal, hogy megérkezett az országba az első néhány adag koronavírus elleni vakcina, megvan az okunk, hogy az egészségügy és a gazdaság szempontjából optimistán várjuk az új évet, de vajon 2021 igazságosabb, objektívebb megítélést hoz a médiában Magyarország számára? A remény hal meg utoljára – zárja a bejegyzést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról